Jdi na obsah Jdi na menu

Vampýrská akademie 2/Mrazivý polibek

18. 1. 2013

 Rose a Lissa se ještě pořádně nevzpamatovaly ze setkání s Viktorem Daškovem a už se množí útoky Strigojů na královské rodiny Morojů.Přestává být bezpečno i ve škole a tak se vedení školy rozhodne, že na Vánoce se všichni přesunou do luxusního horského střediska.

Lissa začala chodit s Christianem Ozerou. Christian patří mezi královské, ale jeho rodina upadla v nemilost, když se jeho rodiče stali dobrovolně Strigoji. Tehdy ho chtěli také přeměnit na Strigoje, ale zachránila ho jeho teta Taša. Ta se teď objevuje na akademii a je dokonce starou známou Dimitrije. Nabízí mu, aby se stal jejím strážcem a že by spolu mohli mít i nějaký bližší vztah. Rose pochopitelně začne žárlit, ale uvědomuje si své priority (Lissu) a začíná se scházet se svým kamarádem Masonem Ashfordem, taktéž dhampýrem.

Strážci se dovídají, že v nedelakém městě se nachází Strigojové, kteří nejspíš mají na svědomí masakry královských rodin a hned tři studenti se vydávají na lov - Mason, jeho kamarád dhampýr Eddie Castile a morojka Mia Rinaldi, které zabili Strigojové matku. Když se to Rose dozví, okamžitě se vydává společně s Christianem kamarádům na pomoc. Jenže všichni se ocitají uvěznění ve Strigojském sídle a jde jim o život...