Jdi na obsah Jdi na menu

Vysvětlivky

 

Morojové

Morojové jsou živí vampýři. Potřebují k životu jak krev (krmí se na lidských dárcích), tak ale i normální jídlo. Jsou svázaní s magií. Donedávna šlo o magii 4 živlů - země, voda, vzduch a oheň. Ale byl znovu objeven i 5. - Éter, který např. dokáže uzdravovat a oživovat mrtvé, číst myšlenky, super nátlak apod. Morojové nesnášejí sluneční světlo. Dříve používali magii k boji, ale dnes za ně bojují dhampýři.

[editovat]Dhampýři

Dhampýři jsou na půl lidé a na půl morojové. Dhampýři se spolu nemůžou množit. Ale z jakéhokoliv spojení dhampýra a moroje vzniká opět dhampýr. Snáší sluneční světlo, nepotřebují krev. Jsou fyzicky odolní a vytrvalí. Většinou se stávají strážci morojů.

[editovat]Strigojové

Jsou nemrtví vampýři. Strigojem se může stát moroj, dhampýr, ale i člověk. Moroj se stane strigojem tak, že osobu, z které pije, zabije. Dhampýr a člověk tak, že strigoj jim nejdřív vypije veškerou krev a poté jim dá napít své vlastní. Strigojové nedokáží ovládat magii. Jakékoliv setkání s ní jim ubližuje a proto se stříbrné kůly nabíjejí magií 4 živlů k jejich zabití. Další způsob jejich zabití je upálení a nebo utnutí hlavy. Nedokáží se pohybovat po svaté půdě a ani na slunci. Poznají se podle červených očí a bílé pleti. Mají vysoce vyvinutou schopnost nátlaku.

[editovat]Alchymisté

Alchymisté jsou lidé. Jejich prací je hlavně odklízení mrtvol strigojů, ale mají za úkol i sledování pohybu vampýrů. Na tváři mají zvláštní tetování, které je chrání a zároveň je spojeno s nátlakem, aby nemohli nic prozradit lidem o existenci vampýrů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář